RC Modely

Stránky věnované rádiem řízeným modelům letadel

Bohuňovice 28.6.2003

Opět se velmi vydařilo počasí. Letadel, pilotů i návštěvníků se sešlo opravdu dost. Pro děti byl nachystán skákací hrad a několik stánků s pamlsky. Pro dospěláky bylo k dispozici občerstvení a mnoho stánků nabízejících modelářské zboží, literaturu či jiné věci související s letectvím. Když jsem dorazil tak se na start připravovala skupina Spitů a Mezků, kteří předvedli letecký souboj. Dále stojí za zmínku dvoumotorový model Shorts 330 s motory MVVS 25 a hmotností 20kg. I letos se zúčastnil p. Páč se svojí DG-600 o rozpětí 4000mm s pohonem Mega a s 16ti články.

Byly k vidění i aerovleky. Zajímavý byl i aerovlek se dvěma samokřídly, kdy akrobat vytáhl dvě samokřídla současně - ihned po startu kolmo vzhůru, až do "nebes". Další aerovleky - Staudacher + Blaník, Staudacher + Fox - byly to opět velmi rychlé aerovleky.
Jako již tradičně zaujalo létání Mencla s Extrou EX-330S 3D s motorem ZDZ 210ccm. Předváděl s letadlem neskutečné kousky - Visení II (4MB).
Jako kuriozitka byla létající karimatka. Silný termický poryv vynesl na zemi ležící karimatku do asi 150m a nechtěl ji pustit a tak za několik minut zmizela z dohledu -Karimatka (1MB).

Z 242 Z 242
Aero C104 S Aero C104 S
Piper J4 Piper J4
Maketa Maketa
Model nebo skutečný Model nebo skutečný
Detail pilotního prostoru Detail pilotního prostoru
Piper Piper
Orlík Orlík
Kuňkadlo Kuňkadlo
Citabria Citabria
Tempest Tempest
Nimbus 4 elektro Nimbus 4 elektro
Discus 2 Discus 2
Texan Texan
Storch Storch
Taifun Taifun
Taifun s papučí Taifun s papučí
Extra EX-300S Extra EX-300S
Extra EX-300S Extra EX-300S